O meni

Zdravo! Moje ime je Anže in živim in delam v Ljubljani.
Če vam je všeč kar ste videli, ne odlašajte in me kontaktirajte.


Say hello: buh.photography@gmail.com.
Objave:
 
Fotografije Anžeta Buha so bile doslej objavljene v skoraj vseh pomembnih slovenskih revijah in dnevnih časopisih, kot so Mladina, Delo, Dnevnik, Slovenske novice, ter tudi v berlinskem cool "zinu" Mister Twister. 
Nagrade, omembe in razstave:

Leta 2016 je bil v okviru fotografske skupnosti EyeEm izbran med zmagovalci natečajev za najboljše svetovne fotografe EyeEm Missions :

- Envision the future
- Human meets technology
- The Innovator
- Street food worldwide
- Show us your takeaway
- Color Palette
- What Who Where
- Landscapes With WhiteWall
- The Magic mission
- Colour of life

V okviru natečajev EyeEm Missions so bile njegove fotografije razstavljene v  New Yorku
(Human meets technology Mission), Berlinu (Berlin Web Week 2016) in na največjem evropskem fotografskem sejmu Photokina v Kölnu.

Leta 2017 je bil izbran v umetniško rezidenco Slovenije v Londonu, kjer je živel in delal mesec dni. V tem času je fotografsko dokumentiral znamenito londonsko arhitekturo, utrip ulice in večerno blues sceno. Takrat je na slovenskem veleposlaništvu postavil tudi samostojno razstavo Homeland, ki je bila potem predstavljena še v Dublinu na sedežu Evropske komisije ob obisku slovenske delegacije Državnega zbora. Razstava Homeland (Domovina) je bila letos premierno prikazana tudi v Ljubljani. 

Leta 2018 socialno omrežje EyeEm izbere njegovo fotografijo za Facebook in Instagram promocijo nove publikacije EyeEm Magazine Vol. VII.

V letu 2019 zbere pogum in se po razstavah v tujini predstavi tudi na domačem prizorišču. V Knjižnici Šiška marca prebije led in predstavi razstavo Domovina, ki je bila prej že prikazana v Londonu in Dublinu. Potem pa v aprilu predstavi v Celici še razstavo Ulice, obrazi in blues Londona, ki požanje veliko pozitivne kritike.
V decembru 2019 kani postaviti novo razstavo v Knjižnici Otona Zupančiča v Ljubljani. Tema razstave bo Anglija in London. Razstava bo predstavljena v okviru tedna angleške kulture v KOŽ-u.

Za leto 2020 pa že snuje novo razstavo, katere glavna tema bo Berlin.
Fotografska razstava v Londonu 2017
Fotografska razstava v Dublinu 2017

Sedež Evropske komisije, Dublin 2017

Fotografska razstava v Knjižnici Šiška, 2019
Fotografska razstava v Celici, 2019
For more cool photos, follow me on Instagram:

Copyright (c) 2020
Anže Buh s.p